MM 2010

Túlnyomásos szórókabin | Autómata szemcsevisszatápláló rendszerrel

Tulajdonságok

 • LED lámpás világítás
 • Beépített elszívó rendszer
 • Alacsony energiafogyasztás
 • Gazdaságos és hatékony munkavégzés
 • Magas kopásálló sárga gumival kibőrőzve
 • Speciális bórcarbid fúvókával felszerelve, melynek élettartama 800-1000 üzemóra
 • A beépetett szemcseösszegyűjtő gereblyerendszer és a kanalas felhordó a szemcse folyamatos visszatáplását végzi

Szórótér méretei

Magasság 850mm
Szélesség 2000mm
Mélység 900mm

Részletek

Szórókabin teljes méretei
Magasság 2000mm
Szélesség 2400mm
Mélység 1400mm
Specifikációk
Alaptest színe
RAL7035 | #C5C7C4 | rgb(197, 199, 196)
Szerelvények színe
RAL7016 | #383E42 | rgb(56, 62, 66)
Levegőszükséglet 800 liter/perc - 3000 liter/perc
Fúvóka méretei Ø 6-10mm
Levegőnyomás 0,1-12 bar
Perforált munkaasztal terhelhetősége 500 kg
Elektromos csatlakozás 400 V
Áramfelvétel 0,75 kW
Gumiborítás Világítás Gumirozetta Biztosnági ajtókapcsoló
Borcarbid fúvóka Látványablak biztonsági üveggel Beépített patronszűrő Levegőfúvó pisztoly

Szerkezet

A túlnyomásos szórókabinok erős acéllemezekből készülnek és ahol szükséges profillal vannak megerősítve. A szórókamrát az alvázhoz hegesztik. A szemcsegyűjtő kúp az alvázba van beépítve. A kétszárnyas homlokajtó teljesen felhajtható a berakodási és karbantartási munkákhoz, a tehermentesítés a gázrugók által történik.

Felületvédelem

Minden acél alkatrészt alaposan zsírtalanítanak, védő alapozóval látnak el és lefestenek.

Bélés/borítás

A szórókabin 2 mm vastagságú gumiborítással van kibélelve a zaj- és kopásvédelem érdekében.

Világítás

A kabinban történő szórási és karbantartási munkákhoz két porálló LED-lámpát helyeznek el a kabinmennyezeten, a lefedés egy cserélhető, műanyag koronggal történik.

Szórófúvóka

A szórófej egy bórkarbid-fúvókával van felszerelve. Különböző fúvókaméretek állnak rendelkezésre a kompresszor teljesítményétől és az alkalmazástól függően.

Kis alkatrészek szórásához javasoljuk egy plusz szórófejtartó beépítését. Itt a szórófej rögzítve van, ezzel adva a dolgozónak több mozgási szabadságot.

Kémlelő ablak

A gyorsan cserélhető keretben 3 darab robbanásbiztos, ESG- biztonsági üveg található, mindkét oldalon puha gumival tömítve a porszivárgás ellen. Ezenkívül lehetőség van arra, hogy egy védő fóliát ragasszanak fel a biztonsági üveg belső falára.

Légháztartás

A szórókabinok tervezésénél nagy jelentőséget tulajdonítottak a helység portalanításának. Erre azért van szükség, hogy állandó optimális látási viszonyokat biztosítson, valamint csökkentse a ventilátor kimenetelénél felmerülő maradék porkoncentrációt. A szellőző levegő a kabinfedélbe beépített, két levegő bemeneti nyíláson áramlik be a downdraft elv szerint, egyenletesen elosztva áramlik át a szórási térben, megtöltve magát porral és levegő kimeneti nyíláson keresztül kerül elszívásra a kabin hátsó részén. A durvább és ezáltal nehezebb részecskék közvetlenül a porfiókba esnek, miközben a finom porszemcsék leválnak a porszűrőben. A szűrő tisztítása automatikusan történik sűrítettlevegős lökések által.

Biztonsági ajtókapcsoló

Minden szórókabin biztonsági ajtókapcsolóval van ellátva. Ezek automatikusan megszakítják a szórási folyamatot, amikor a berendezés ajtajait kinyitják.

Szóróanyag

A szórókabinok alkalmasak minden száraz, folyékony szóróanyagfajta felhasználására, mint például: acélszemcse, korund, műanyag granulátum, üveggyöngy, növényi granulátum stb.

Szóróanyagfogyasztás a következőktől függ

A szóróanyag típusa, a szórási nyomás, a szórási szög, a fúvóka távolsága, a munkarab típusa, anyagtulajdonság és keménység. Figyelni kell arra, hogy a sűrített levegő teljesen olaj- és kondenzátummentes legyen. Ha ez nem áll fenn, akkor gyárilag megfelelő, a szűrővel kapcsolatos intézkedéseket kell tenni.

Szóróanyag

A szórókabinok alkalmasak minden száraz, folyékony szóróanyagfajta felhasználására, mint például: acélszemcse, korund, műanyag granulátum, üveggyöngy, növényi granulátum stb.

Az ár tartalmazza:

Túlnyomásos szórórendszer szórókabinokhoz

A gereblyerendszer a szóróanyagot a mellette álló kanalas felhordóhoz szállítja. A kanalas felhordórendszer továbbítja a szóróanyagot a tároló tartályba, amely közvetlenül a túlnyomásos tartály felett helyezkedik el. Innen a szóróanyag ismét visszajut a túlnyomásos tartályba és a szórási folyamathoz újból be van táplálva.

A szállítás magába foglalja egy 60 literes túlnyomásos tartályt felszerelve nyomásszabályzóval és vízleválasztóval, kétrészes lekapcsoló rendszer, szemcseadagoló szelep, szóróanyag tároló tartály, kanalas felhordó és gereblyerendszer. Telepítés a szórókabin melletti oldalra.

Beépített patronszűrő

20m2 -es szűrőfelület, automata szűrőtisztítás külön túlnyomásos tartályból származó sűrítettlevegő-lökés által. Csak 0,75 kW csatlakoztatott terhelés a leginnovatívabb ventilátortechnika maximális légteljesítménnyel. A közvetlenül hozzáépített szűrőberendezésnek köszönhetően a kabin rendkívül helytakarékos és mobil.

Gumiborítás

Megakadályozza, hogy a szóróanyag értelmetlenül elhasználódjon a kabin falán (akár 50%-os szóróanyag megtakarítás).

Levegőfúvó pisztoly

A megtisztított alkatrészek, valamint a kabinfalak lefúvatásához.


Orkán Céglogó

"Az Ön homokszóró szakértője"


Elérhetőségek

  +36-76/441-388
  info@orkankft.hu
  +36/30-783-72-51
  Csapatunk
  Nyitva: H-P 6:00-14:00
  6060 Tiszakécske
         Szolnoki út 42.